Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kommunikasjon, relasjon og kreativitetKommunikasjon-relasjon-kreativitet

Igjennom et langt yrkesliv i spesialisthelsetjenesten har jeg møtt mennesker med ulike utfordringer, og det har slått meg at det er noen viktige «kjerneområder» som går igjen. Som privatperson har jeg også erfart at det samme gjelder alle møter mellom mennesker.

Kommunikasjon er et fundament i all menneskelig kontakt. Både den kommunikasjonen jeg har med den/de andre (den ytre), men også den jeg har innover med meg selv. 

En god kommunikasjon betinger at det er tid, tillit og trygghet.  Dette er viktige element for å skape en åpen og god relasjon, og der igjennom et godt og levende samarbeid.

Kreativitet

Når livet stopper opp/vender vrangsida til, oppstår det ofte stress.  Vi vet at stress gjør noe med vår evne til å holde fokus og tenke klart. 

Fastlåste tankemønster gjør også at vi mister tilgangen til vår kreativitet som kan bidra til evnen å se løsninger. Disse tankemønstrene kan være vanskelig å komme ut av på egen hånd. For å snu dette kan det være godt å få hjelp til å se utfordringene fra en annen vinkel (snu det litt på hodet), tenke løsningsorientert.

For å se muligheter, tenke klart og holde fokus, trenger vi å roe sinnet og kroppen. Her er pusten sentral. I tillegg kan det være nyttig å få hjelp til å bli bevisstgjort sine tanker og følelser, sortere disse og se på hvordan de påvirker oss.

I en slik prosess har jeg erfart at i tillegg til samtalen, er medisinsk yoga, mindfullness og meditasjon gode innfallsvinkler.

 

Skrevet av Siri

 

 Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn