Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Jeg er redd for det, så da kan jeg ikke gjøre det

Jeg er redd for det, så da kan jeg ikke gjøre det

Som coach møter jeg en del kunder (gjerne de med presentasjonsangst) som sier noe i retning av; "det kan jeg ikke gjøre for da blir jeg redd."

Men hva vil det egentlig si å være redd og hva kan du gjøre?

Det er nærmest en refleks hos oss mennesker at vi unngår ubehag og dermed kjøper vi at «å bli redd» er god nok grunn til å la noe være.

Erfaringen min er at de færreste "spør bak" følelsen, men stopper ved «redd». Under coachingen utfordrer jeg med å spørre «hva er du redd for?».

Enkelte klarer å identifisere hvorfor de er redde forholdsvis lett, men de fleste blir svar skyldig allerede ved første spørsmål.

Når vi da begynner å se bakom følelsen og forske litt på hva som ligger til grunn, dukker det gjerne opp sekundære følelser som utilstrekkelighet, flauhet, frykten for ikke å være god nok eller kanskje dårlige erfaringer.

Mens redd blir en stor og ullen sekkebetegnelse, er dette mer konkret og kan tas tak i. Det er utrolig hvor mye som kan forløses bare ved å sette fingeren på hva det handler om. Det blir også utrolig mye lettere å finne ut av hvilke tiltak som bør settes inn for å skape endring og utvikling.

Neste gang du tar deg selv i å unngå noe eller velge det bort fordi du «er redd», - utfordre deg selv ved å spørre følgende to spørsmål;

  • Hva er det verste som kan skje?

  • Hva får jeg ut av å være redd for dette?

Skrevet av Paro N. LyngmoDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn