Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Innfris forventningene dine?

Innfris forventningene dine?

Som liten søkte jeg ofte ned til havet.

Jeg tok meg god tid, speidet utover og mener å huske at jeg titt og ofte så niseflokker som svømte majestetisk utover Saltfjorden. 

Har du noen gang sett det? Det er et fascinerende syn.

Siden jeg ofte hadde denne opplevelsen som barn, kan jeg merke at jeg fortsatt har en forventning om å se dem, bare jeg går til havet. 

I dag gikk jeg meg en tur ned til havet for å komme ut i det nydelige vinterlyset vi har her nordpå nå. Som alltid tar jeg meg selv i å speide forventningsfullt etter niseflokker, og lett skuffet anerkjenne at jeg ikke ser dem denne gangen heller. 

Nå kan det helt klart ha skjedd endringer i nisebestanden, eller hvor de svømmer, siden jeg var barn, men det har skjedd en endring hos meg også som forventningene mine ikke tar med i bildet. 

Jeg går ikke like ofte til havet og jeg bruker kortere tid når jeg først drar. Med andre ord legger ikke handlingene mine til rette for at forventningene skal innfris. 

Det er ikke bare hos meg selv, eller når det gjelder niser, at jeg treffer på spriket mellom forventinger og handlinger. Jeg ser det ofte i arbeidet mitt som sangpedagog og presentasjonscoach. 

Når jeg snakker med mennesker som ønsker å bli enda bedre på scenen, har de gjerne innsikt i at de kan, og et ønske om å bli enda bedre. De har klart seg greit på scenen til nå, men synes ikke kontrollen er god nok. De har i tillegg gjerne observert andre og har en ide om hvordan de vil en fremføring skal være. 

Også her går det igjen at de vil veldig gjerne bli bedre, men tilrettelegger ikke tilstrekkelig for å bli det.

For å bli god på scenen kreves kunnskap om deg selv og om faget, målrettete øvelser, samt refleksjoner som understøtter prosessen. Dette gjelder uansett om du er et skjelvende løv eller om du blomstrer på scenen.

Har du forventninger om å pres(en)tere bedre, er det lurt å la handlingene legge til rette for det. Da er det større sjanse for at du får den gode opplevelsen som du ønsker deg. 

Mandag 30.desember kl.09.00 holder jeg webinar om hvordan du kan bli en mester på scena.

Du er hjertelig velkommen til å bli med.

Meld deg på ved å klikke her

Skrevet av Paro

Bilde av ParoDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn