Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er lykke - å være eller å gjøre?

Hva er lykke - å være eller å gjøre?

I dagens prestasjonssamfunn kan det oppleves vanskelig å se verdien av ikke å produsere noe, og jeg spør meg om vi har mista verdien av å bare være uten å gjøre.

Jeg sitter rett og slett med følelsen av at vi måler lykke og suksess ut fra travelhet. 

Hvis jeg spør noen «hvordan går det med deg?» får jeg gjerne et «gjøre»-svar som ;

  • Du vet, travle dager
  • Henger med i svingene
  • Kan ikke klage, har fullt opp

Når vi blir fanget i travelhet og stress er det vanlig å oppleve å ikke ha tid til å ta pauser. Det kommer av hvordan hjerne vår fungere, vi får skylapper ved stress og blir mindre følsomme. Dette gjør at vi tar inn færre inntrykk og ikke kjenner igjen kroppens signaler om behov for hvile.

Konsekvensen er at vi kjører på når vi egentlig skulle gjort det motsatte. Problemet med dette er at konsentrasjonen bli svekket, produksjonen går ned og du må jobbe hardere for et, i verste fall, dårligere resultat. Du havner rett og slett i en vond sirkel. 

La oss se til treningsverden. De fleste vet at etter en hard treningsøkt, trenger du å la kroppen hvile og restituere seg. Gjør du ikke det, bryter du ned i stedet for å bygge opp.

Hvor mange seriøse atleter vet du om som hopper over restitusjon? 

Tipper at svaret er ingen, og slik er det egentlig på alle områder i livet. Hvis du virkelig vil vokse og utvikle deg, kan du ikke bare være «på». Vil du være produktiv er det lurt å ta tid til hvile eller å koble fra. 

Du må rett og slett sørge for balanse. Logisk, ikke sant?

Jeg håper du blir inspirert til å ta deg noen få, små minutter nå til å koble bort fra det du produserer og koble inn til deg selv. Det er ikke så mye som skal til og avkastningen er potensielt stor. 

Klikk her for coaching på stressreduksjon og overskudd

Paro profil gull

Skrevet av Paro N. LyngmoDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn