Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er det du tror du ikke kan?

Hva er det du tror du ikke kan?

Hverdagen bringer med seg små og store utfordringer. Mange av disse tar vi på strak arm.

Hvis du er som meg, møter du noen ganger på oppgaver som utløser tanken «dette kan jeg ikke». Oppfølgeren er gjerne variasjoner av «jeg må få hjelp til det» eller «noen andre passer bedre til oppgaven». 
I verste fall blir det som en burde/skulle gjort liggende som noe som gnager på samvittigheten og energien.

Selv er jeg mester i å bortforklare, utsette, lage unnskyldninger og gode grunner til hvorfor jeg ikke kan gjøre noe, når det oppleves for vanskelig. Som i går, da oppdaga jeg at ene frontlykta på bilen hadde gått. Jeg har aldri skifta lys på bilen tidligere, det var mørkt og kaldt, og det hadde vært utrolig deilig å slippe å gjøre det.

Mine tanker begynner da umiddelbart å spinne rundt; dette kan jeg ikke, det er for vanskelig, det er egentlig ikke min jobb, jeg kjører jo ikke bil så ofte så det må jo ikke gjøres i dag og så videre.

Jeg kunne lett latt dette være min sannhet og unnlat å ta tak i det, men siden jeg har bestemt meg for å forholde meg til det jeg ikke kan tilsvarende «elefantspising» - en bit av gangen, så tok jeg tak i det.
Lang historie, kort:

Lyset er skifta, det var ikke spesielt vanskelig, jeg har lært noe nytt og har fått en deilig mestringsfølelse.

I møtet med oppgaver som føles for store, kan apatien inntre. Her er det lett at våre burde og skulle får spille i kulissene, men det er nettopp i møte med burde og skulle at det ligger mye uforløst potensiale.

Hvis du bestemmer deg for at du skal ta tak i utfordringer som oppstår, uten å utsette eller unnlate, så vil du også få fremdrift, utvikling og mestring.

Så da spør jeg;

  • Hva er det du tror du ikke kan?
  • Har du tenkt å gjøre noe med det? 
  • Når skal du gjøre det?

Gi deg selv sjansen til å oppleve mestring som gir mening.

Ta tak nå!

Ønsker du coaching kan du kontakte meg her.

Skrevet av Paro N. Lyngmo

Profilbilde av ParoDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn