Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Har du kontroll?

Har du kontroll?

Det er forskjell på å agere og å reagere.

I følge Store Norske Leksikon betyr «å agere» å handle, å virke, å utføre, å spille en rolle, å opptre som eller å skape seg.  

En reaksjon er å utføre en handling som følge av noe.

 

I møte med andre mennesker, relasjonelt og kommunikativt, hvordan forholder du deg?

Hva skjer med deg hvis noen kjefter på deg - kjefter du tilbake, blir du redd, forlater du? Enn hvis du føler deg dårlig behandla eller blir kritisert av en kollega eller sjefen? Tar du imot, svarer du tilbake, blir du nedfor?

 

Det er utrolig lett å reagere slik at man blir dratt med i den andres tilstand eller å la de umiddelbare følelsene ta overhånd.

Dette gir deg et dårlig utgangspunkt for kontroll.

Det er selvfølgelig ingen som bare agerer eller reagerer, da det er et evig samspill. Hvis du kun agerer vil du nok fort oppfattes som egenrådig, lite empatisk og kanskje enspora. Og motsatt, hvis du kun reagerer er det lett å tenke at du ikke har initiativ, at du gir fra deg kontrollen og er ytrestyrt.

 

Å agere gir deg kontroll, det setter deg bak spakene i styringen av ditt eget liv.

Forholder du deg mest til å svare på andres utspill, setter du deg i en maktesløs situasjon.

Gjennom trening for økt bevissthet og tilstedeværelse er det lettere å oppdage når man agerer og når man reagerer, i sanntid. Når du vet hva du gjør, har du også bedre kontroll og kan velge hvordan du vil forholde deg til enhver situasjon.

 

Har du lyst å lære gode strategier for å ta kontroll på ditt eget liv?

Knapp for å sende epost

 

 Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn